Odlog plačila kredita

Če imate zaradi posledic epidemije COVID-19 težave z odplačilom kredita, lahko na podlagi Zakona o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev zaprosite za odlog plačila kredita za največ 12 mesecev.

Kako urediti odlog plačila kredita?

Za odlog plačila obveznosti po kreditni pogodbi lahko zaprosite z oddajo vloge in dokumentov, ki dokazujejo upravičenost. Vloga se lahko nanaša samo na obveznosti, zapadle v plačilo po razglasitvi epidemije, torej po 12. 3. 2020. Svetujemo vam, da za odlog zaprosite, ko zaznate težave pri odplačevanju, skrajni rok za oddajo vloge pa je 6 mesecev po datumu preklica epidemije.

1. IZPOLNITE USTREZNO VLOGO

Izpolnite ustrezno vlogo, jo natisnite in podpišite. Za pomoč pri izpolnjevanju pokličite svojega poslovnega skrbnika.

VLOGA ZA ODLOG PLAČILA KREDITA - ZA PODJETJA

VLOGA ZA ODLOG PLAČILA KREDITA - ZA ZASEBNIKE, KMETE IN SAMOZAPOSLENE

2. POŠLJITE VLOGO

Vlogo pošljite svojemu poslovnemu skrbniku po e-pošti ali po navadni pošti.

3. POČAKAJTE NA NADALJNA NAVODILA

Vaš poslovni skrbnik vam bo po prejemu vloge posredoval nadaljna navodila in morebitne dodatne obrazce.

Pogosta vprašanja in odgovori

Po kriterijih interventnega zakona menimo, da podjetje ni upravičeno do odloga plačila posojila. A lahko vlogo kljub temu oddamo?

Svetujemo vam, da se prek telefona ali elektronske pošte obrnete na svojega poslovnega skrbnika, ki vam bo pomagal pri odločitvi.

 

Za izpolnitev vloge podjetju manjkajo določeni podatki, ki jih vloga zahteva. Kaj svetujete?

Kontaktirajte svojega poslovnega skrbnika in skupaj boste pregledali vlogo, svetoval pa vam bo tudi, kako najbolj učinkovito dopolniti vlogo.

 

Ne vemo, kdo je poslovni skrbnik našega podjetja. Kje lahko dobimo ta podatek?

V primeru, da niste prepričani, kdo je vaš poslovni skrbnik, se obrnite na naš kontaktni center, ki vam je na voljo vsak delovnik med 8. in 17. uro, v soboto med 8. in 12. uro na telefonski številki 080 13 60, kjer vam bomo na podlagi ustrezne avtentikacije posredovali podatek o vašem poslovnem skrbniku.

 

Ali lahko podjetje, podjetnik ali zasebnik vlogo odda v poslovalnici banke?

Ker so nekatere poslovalnice do preklica zaprte, poslovni skrbniki delajo od doma. Vlogo je potrebno oddati poslovnemu skrbniku, zato vam svetujemo, da kot kanal posredovanja izpolnjene vloge in pripadajočih predpisanih izpolnjenih obrazcev uporabite elektronsko pošto.

 

Kako in kdaj boste podjetje obvestili o obravnavi/odločitvi banke glede vloge?

O vseh postopkih vas bo pravočasno obveščal vaš poslovni skrbnik.