Obvestilo o uporabi piškotkov na spletnih straneh Abanka d.d.

 

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

Obvestilo ureja nameščanje piškotkov na naslednjih spletnih straneh, ki so v lasti podjetja Abanka d.d.: 


Kaj so piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

Piškotki na spletni strani http://www.abanka.si skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani (prijava v poslovalnico, ogled videov, deljenje vsebin na družbenih omrežjih) ter zbirajo agregirane informacije o uporabi naše spletne strani.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.

 

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani

Nujno potrebne piškotke bomo na vašo napravo vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke uvrščamo piškotke, ki vam omogočajo dostop do spletne strani, delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

Ime piškotka Čas shranjevanja piškotka Upravljavec piškotka Namen piškotka Kategorija piškotka
JSESSIONID Do konca seje Abanka d.d. Nujen piškotek, ki vam dodeli anonimno uporabniško številko za čas uporabe naše spletne strani, da stran pravilno deluje 1
cc_analytics 1 leto Abanka d.d. Nujen piškotek, ki si zgolj zapomni vaše nastavitve glede nameščanja piškotkov na vašo napravo

1

cc_maps 1 leti Abanka d.d. Nujen piškotek, ki si zgolj zapomni vaše nastavitve glede nameščanja google maps piškotkov na vašo napravo 1

 

Osnovni lastni analitični piškotki

So piškotki, katerih upravljavec je podjetje Abanka d.d. in jih neposredno namešča naša spletna stran. Vsi morebitni podatki, ki jih ti piškotki zberejo, so varno hranjeni s pomočjo digitalne infrastrukture podjetja Abanka d.d. oz. zunanjih pogodbenih ponudnikov analitičnih storitev, ki nimajo dostopa oz. možnosti obdelave na ta način zbranih podatkov.

Ime piškotka Čas shranjevanja piškotka Upravljavec piškotka Namen piškotka
_utma 2 leti Abanka d.d. Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_utmb 2 leti Abanka d.d. Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_utmc Do konca seje Abanka d.d. Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_utmz 1 leto Abanka d.d. Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_utmt Do konca seje Abanka d.d. Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_ga 2 leti Abanka d.d. Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_gat 10 minut Abanka d.d. Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.

 

Drugi lastni analitični piškotki

So piškotki, katerih upravljavec je podjetje Abanka d.d. in jih uporabljamo za spremljanje vašega obnašanja na naši spletni strani. Ti piškotki omogočajo vpogled v vašo uporabo spletnih strani in v primeru, da privolite v nameščanje teh piškotkov tudi v različne informacije, ki jih oddate preko spletnih obrazcev ali drugih funkcionalnosti na naši spletni strani. 

Ime piškotka Čas shranjevanja piškotka Upravljavec piškotka Namen piškotka
ELQSITEVISITED Do konca seje Abanka d.d. Analitični piškotek, ki spremlja vašo uporabo naše spletne strani v času vašega obiska. 
ELQCOUNTRY Različno Abanka d.d. Piškotek, ki prepozna državo iz katere prihaja obiskovalec in se uporablja zgolj za potrebe zadoščanja varovanju zasebnosti uporabnika glede na zakonodajo posamezne države. 
ELQSTATUS Različno Abanka d.d. Piškotek, ki si zapomni zgodovino vašega brskanja na naši spletni strani in informacije, ki jih delite z nami preko spletne strani, če ste za zbiranje teh informacij podali izrecno privoljenje.
ELOQUA Različno Abanka d.d. Piškotek, ki si zapomni zgodovino vašega brskanja na naši spletni strani in informacije, ki jih delite z nami preko spletne strani, če ste za zbiranje teh informacij podali izrecno privoljenje.

 

Oglaševalski piškotki

So piškotki oglaševalske mreže Google Display Network v lasti podjetja Google Inc. ki anonimno spremljajo vašo uporabo naše spletne strani in nam omogočajo prilagojeno prikazovanje oglasov za naše storitve, glede na vaš izkazan interes. Piškotki vas ne identificirajo in ne prepoznajo posameznega uporabnika spleta ampak zgolj anonimno identificirajo uporabnika in njegovo obnašanje na spletu. Piškotki se nameščajo ob vsakem obisku, za oglaševanje pa jih bomo uporabili samo v primeru vašega izrecnega privoljenja. 

Ime piškotka Čas shranjevanja piškotka Upravljalec piškotka Namen piškotka
id 2 leti doubleclick.net Oglaševalski piškotek podjetja Google Inc. Ki nam omogoča prikazovanje oglasov glede na vsebine na naši strani, ki ste jih obiskali. 
test_cookie 1 mesec doubleclick.net Oglaševalski piškotek podjetja Google Inc. Ki nam omogoča prikazovanje oglasov glede na vsebine na naši strani, ki ste jih obiskali.
IDE 2 leti doubleclick.net Oglaševalski piškotek podjetja Google Inc. Ki nam omogoča prikazovanje oglasov glede na vsebine na naši strani, ki ste jih obiskali. 

 

Piškotki tretjih oseb

Med piškotke tretjih oseb spadajo analitični in funkcijski piškotki, ki jih na vašo napravo nameščajo druga podjetja, kot so Facebook Inc. in Google Inc.. Ti piškotki vam omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na naši strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev.

Ime piškotka Čas shranjevanja piškotka Upravljalec piškotka Namen piškotka
NID Do konca seje google.com Funkcijski piškotek podjetja Google Inc. Ki se naloži če uporabljate naš iskalnik poslovalnic in prikaz zemljevida. 

 

Načini nameščanja piškotkov na naši spletni strani

Nameščanje nujnih piškotkov

Nujne piškotke naša spletna stran na vašo napravo namešča ob vsakem obisku in jih ni mogoče zavrniti. Brez teh piškotkov stran ne bo pravilno delovala, hkrati pa ne služijo nobeni obliki spremljanja vaših aktivnosti na naši spletni strani, zato ne spadajo med invazivne piškotke.

 

Nameščanje osnovnih lastnih analitičnih piškotkov

Naši lastni analitični piškotki se na vašo napravo namestijo takoj, ko prispete na našo spletno stran, in se nameščajo vedno, razen v primeru, da v nastavitvah nameščanja piškotkov izberete možnost »Se ne strinjam«. Lastni analitični piškotki ne zbirajo podatkov, ki bi omogočali vašo identifikacijo. Varovanje vaše zasebnosti zagotavljamo s kodiranjem vašega IP naslova, tako da vaše naprave na podlagi zbranih podatkov ni mogoče izslediti. Prav tako podatkov zbranih prek naših lastnih analitičnih piškotkov ne delimo s tretjimi osebami.

 

Nameščanje drugih lastnih analitičnih piškotkov

Drugi lastni analitični piškotki se na vašo napravo nameščajo le, kadar to izrecno dovolite z izbiro možnosti »Strinjam se« v nastavitvah nameščanja piškotkov na naši spletni strani. Drugi lastni analitični piškotki skrbijo za delovanje nekaterih funkcionalnosti na naši spletni strani in za analizo vaše uporabe teh funkcionalnosti. Podatki zbrani prek teh piškotkov so na voljo le podjetju Abanka d.d.

 

Nameščanje oglaševalskih piškotkov

Oglaševalski piškotki se bodo na vašo napravo nameščali takoj, ko prispete na našo spletno stran in se nameščajo vedno, razen v primeru, da v nastavitvah nameščanja piškotkov izberete možnost »Se ne strinjam«. Kljub temu, da se na vašo napravo nameščajo pa podatki, ki jih izberejo ne bodo uporabljeni, razen v primeru, da izberete možnost »Strinjam se« in nam tako dovolite oglaševanje s pomočjo podatkov, ki jih ti piškotki zberejo.

 

Nameščanje piškotkov tretjih oseb

Piškotki tretjih oseb se prav tako nameščajo le, kadar to izrecno dovolite z izbiro možnosti »Strinjam se« v nastavitvah nameščanja piškotkov na naši spletni strani. V okviru piškotkov tretjih oseb ponujamo še boljšo uporabniško izkušnjo, deljenje vsebin skozi različna socialna omrežja kot tudi prilagajanje ponudbe glede na vaše želje in potrebe zbrane skozi predhodno brskanje po spletu. Podatki zbrani prek teh piškotkov so na voljo podjetju Abanka d.d. in ponudnikom storitev.

 

Nastavitve piškotkov v vašem brskalniku

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku. V primeru spremembe pogojev piškotkov, bomo vse predhodne piškotke v našem upravljalnju pobrisali in namestili v skladi z novo objavljenimi pogoji. Piškotke, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljaljanju drugih (npr. AddThis, Google, itd.) ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

Internet Explorer 11 – za navodila klikni TUKAJ 

Internet Explorer 10 – za navodila klikni TUKAJ 

Internet Explorer 9 – za navodila klikni TUKAJ 

Internet Explorer 7 in 8 – za navodila klikni TUKAJ 

Google Chrome – za navodila klikni TUKAJ 

Mozzila Firefox – za navodila klikni TUKAJ

Opera (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

Safari (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ 

Microsoft Edge – za navodila klikni TUKAJ

 

S piškotki ki jih nastavlja to spletno mesto lahko upravljate v nastavitvah piškotkov.