Novinarsko središče

Kontakt:

Branka Dečman

Vodja korporativnega komuniciranja
tel: (01) 471 8135

 

Novinarska vprašanja nam pošljite na pr@abanka.si.

Javne objave

Novice

 • Spremembe v mobilni banki za podjetja in podjetnike – Abamobi com

  Novice

  Obveščamo vas, da v banki v prihodnjih dneh načrtujemo objavo nove različice mobilne banke za podjetja in podjetnike Abamobi com, kar bo vplivalo na uporabnike naprav iOS (iPhone in iPad).

  Za uporabo mobilne banke boste morali ponovno aktivirati mŽeton, ki ga uporabljate za vstop in uporabo mobilne banke. Za pridobitev novega aktivacijskega ključa vam ne bo treba obiskati poslovalnice, saj vam bomo podrobnejša pojasnila in vsebino sprememb ter navodila o postopku posodobitve poslali na številko mobilnega telefona in elektronski naslov, ki ste ju navedli ob pristopu k mobilni banki Abamobi com.

  Podrobnejša pojasnila in navodila za aktivacijo najdete na tej povezavi: https://www.abanka.si/posodobitev-abamobi-com. Abanka d.d.

 • Obvestilo o možnosti dostopa do računa z uporabo aplikacij tretjih oseb

  Novice

  Evropska in domača zakonodaja od 14. 9. 2019 omogočata dodatne možnosti poslovanja po osebnem računu, tako da lahko uporabnik z aplikacijo banke ali tretjega ponudnika plačilnih storitev posluje z računi pri različnih bankah.

  Evropska in domača zakonodaja od 14. 9. 2019 omogočata dodatne možnosti poslovanja po osebnem računu, tako da lahko uporabnik z aplikacijo banke ali tretjega ponudnika plačilnih storitev posluje z računi pri različnih bankah. Tretji ponudniki plačilnih storitev niso banke, ampak tretje osebe, ki za poslovanje z določenimi plačilnimi storitvami pridobijo ustrezno dovoljenje centralne banke. Lahko so domači ali čezmejni ponudniki plačilnih storitev iz držav EU.

  Abanka bo od 14. 9. 2019 omogočala dostop do podatkov o računu in podpirala možnost, da tudi iz mobilnih in spletnih aplikacij, ki jih ponujajo tretji ponudniki plačilnih storitev ali druge banke, lahko dostopate do podatkov o stanju in prometu na računu pri Abanki in oddate plačilni nalog v breme računa. To pomeni, da boste lahko od tega datuma z drugo aplikacijo, ki ni Abamobi ali Abanet, dostopali do svojega računa pri Abanki, spremljali stanje, promet in oddajali naloge. V eni aplikaciji vam je tako lahko zgotovljeno poslovanje po več računih pri različnih bankah.

  Če izberete tak način poslovanja, bo banka za vašo avtentikacijo (prepoznavo uporabnika) uporabljala vpis elektronskega naslova (uporabniško ime), osebnega gesla, ki ga boste določili v postopku registracije, in enkratno SMS-geslo, ki ga boste prejeli s SMS-sporočilom.

  Tak dostop do računa pri Abanki lahko uporabljate vsi, ki ste uporabniki mobilne banke Abamobi in/ali spletne banke Abanet in imate v banki potrjene kontaktne podatke (elektronski naslov in številka mobilnega telefona). Poleg obveznega potrjevanja vsakega po teh poteh predloženega naloga z enkratnim geslom, ki ga prejmete po SMS-sporočilu na mobilni telefon, je potrebno tudi potrjevanje soglasja, da za točno določen račun (IBAN-številka računa) dovolite dostop do podatkov o stanju in prometu na TRR. Tako soglasje je lahko enkratno ali ponavljajoče se. Ponavljajoče se lahko velja največ 90 dni, potem pa je potrebna ponovna potrditev uporabnika.

  Za tak način poslovanja po računu se odločite sami, banka pa bo tudi pri tem procesu enako izvajala avtentikacijo uporabnika in potrjevanja nalogov in soglasij kot v spletni ali mobilni banki. Poslovanje po računu po tem kanalu je omogočeno imetniku računa in pooblaščencem na računu.

 • Posebna ponudba za nove uporabnike klasične kartice Mastercard

  Novice

  Izkoristite odlično priložnost in si zagotovite eno najbolj razširjenih plačilnih kartic z odloženim plačilom, mi pa vas bomo nagradili z 20 EUR na vašem osebnem računu!

  Vsi, ki boste do 17. 12. 2019 naročili novo klasično kartico Mastercard, soglašali s sodelovanjem v akciji in dveh mesecih z novo kartico opravili najmanj dve plačili, boste na osebni račun prejeli nagrado v znesku 20 EUR.

 • Plačilni promet ob koncu leta 2019

  Novice

  Zaradi prihajajočih praznikov vas obveščamo o rokih za predložitev in izvršitev plačilnih nalogov v predprazničnih dneh. Podrobnejše informacije najdete tukaj.

 • Novost v mobilni banki Abamobi: seznam zaupanja vrednih prejemnikov plačil

  Novice

  Objavili smo novo različico mobilne banke Abamobi, ki vam odslej omogoča tudi uvrščanje prejemnikov plačil na seznam zaupanja vrednih prejemnikov plačil.

  Posameznega prejemnika plačila boste po posodobitvi aplikacije lahko dodali na seznam zaupanja vrednih prejemnikov plačil in tako vam ob naslednjih plačilih temu prejemniku plačilnega naloga ne bo več treba potrjevati z osebno številko PIN, prstnim odtisom oz. prepoznavo obraza, če vaša naprava to omogoča.

  Seznam zaupanja vrednih prejemnikov plačil boste lahko našli v zavihku Nastavitve, kjer bo omogočeno tudi urejanje seznama. Več o seznamu zaupanja vrednih prejemnikov plačil si lahko ogledate v videu.

  Če nimate nastavljenega samodejnega posodabljanja aplikacij, lahko različico ročno posodobite v spletni trgovini Google Play oz. App Store.

  Želimo vam prijetno uporabo mobilne banke Abamobi.

 • Navodila za odpravo težav pri delovanju Abadenarnice

  Novice

  V zadnjih dneh ste uporabniki mobilne denarnice Abadenarnica, ki imate nameščeno novo različico brskalnika Chrome (različica 79), prejeli zahtevo za ponovno namestitev aplikacije Abadenarnica.

  Ker je bila nova različica Google Chrome (različica 79) zaradi težav umaknjena, vam za nadaljnje nemoteno delovanje Abadenarnice predlagamo, da brskalnik Google Chrome vrnete v prejšnjo različico (različica 78). V Google Play poiščite aplikacijo Google Chrome, izberite »odmesti aplikacijo«, nato pa izbrišite in ponovno namestite mobilno denarnico Abadenarnica.

  Za nevšečnosti se vam opravičujemo. Za pomoč lahko pokličete Abafon na 080 13 60.