Novice

 • Abanka postala članica Skupine Nove KBM

  Novice

  Danes, 5. februarja 2020, se je uspešno končal nakup Abanke, d.d., ki je tako postala del Skupine Nove KBM.

  Kaj to pomeni za stranke Abanke?

  Zaključek nakupa Abanke strankam za zdaj ne prinaša sprememb, saj bosta banki še naprej poslovali ločeno, pričakujejo pa lahko enako kakovostne storitve kot doslej. Stranke lahko tudi v prihodnje poslujejo v poslovalnicah Abanke oziroma uporabljajo spletno in mobilno banko Abanet in Abamobi.

  Kako naprej?

  Abanka in Nova KBM se bosta predvidoma še letos združili, s čimer bo nastala še močnejša banka, prisotna po vsej državi. Stranke lahko pričakujejo:

  • še bolj razvejano in dostopnejšo mrežo poslovalnic in bankomatov po vsej državi
  • nadaljnji razvoj sodobnih digitalnih poti
  • celovit nabor finančnih produktov in storitev, saj bomo združili najboljše, kar ponujata Abanka in Nova KBM.

  Mag. Jože Lenič, predsednik uprave Abanke: »Povezovanje Abanke in Nove KBM je pomemben in pozitiven korak. Prepričani smo, da bomo skupaj z Novo KBM nadaljevali uresničevanje našega poslanstva - našim cenjenim strankam ponujati najbolj konkurenčne storitve po njihovi meri. Pričakovana združitev obeh bank bo ustvarila nove priložnosti za naše zaposlene, ki so predani zagotavljanju odličnosti v vseh pogledih in željni novih znanj. Z združitvijo najboljšega, kar premoreta obe banki, ter z dodatnim vlaganjem v produkte, storitve in zaposlene bomo skupaj ustvarili banko, ki bo najboljša izbira za naše stranke in zaposlene. Na skupno pot se podajamo z velikimi pričakovanji.«

  O novostih in morebitnih spremembah bodo stranke pravočasno obveščene. Odgovore na najpogostejša vprašanja vam predstavljamo na povezavi.

  V primeru dodatnih vprašanj pa smo vam na voljo tudi na e-naslovu info@abanka.si in na številki 080 13 60.

 • Hitro nakazilo MoneyGram

  Novice

  Obveščamo vas, da Abanka ne bo več izvajala storitve Hitro nakazilo MoneyGram. Zadnji dan izvajanja storitve je 5. 2. 2020. Za več informacij pokličite brezplačno številko Abafona 080 1 360 oziroma se oglasite v poslovalnicah Abanke.

 • Pozor: lažna SMS sporočila v imenu Abanke

  Novice

  Obveščamo vas, da spletni prevaranti v imenu Abanke pošiljajo lažna SMS sporočila. Uporabnike v sporočilu pozivajo h kliku na škodljivo spletno povezavo in posodobitvi osebnih podatkov (npr. številke mobilnega telefona). V kolikor uporabnik klikne na povezavo v sporočilu, se mu odpre lažna vstopna stran v mobilno banko Abamobi in spletno banko Abanet.

  Opozarjamo, da gre za poskus prevare. Vsem prejemnikom tovrstnih SMS sporočil svetujemo, da sporočilo pobrišejo in ne klikajo na škodljivo spletno povezavo. Prejemniki, ki so na povezavo že kliknili in vpisali podatke, pa naj nas nemudoma pokličejo na 080 13 60 ali 01 4718 283, kjer jim bomo blokirali Abanet in Abamobi.

  Dogodek že obravnava Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost Si-cert.