Novice

 • Na bankomat kar z mobilnim telefonom

  Novice

  Odslej lahko uporabniki mobilnih denarnic brezstične bankomate uporabljate kar s svojim mobilnim telefonom.

  Lani smo kot ena izmed prvih bank na slovenskem trgu uvedli brezstične bankomate. Na njih kartice ni treba vstaviti v režo, temveč jo lahko le prislonite na označeno mesto in opravite želeno storitev.

  Na brezstičnih bankomatih lahko vsi uporabniki mobilnih denarnic odslej izvedete dvig in vpogled v stanje brez uporabe fizičnih kartic Maestro ali Mastercard.

  Dodatna prednost brezstičnih bankomatov je še večja varnost, saj je onemogočen t. i. skimming podatkov, kajti kartice oziroma mobilnega telefona ni treba izpustiti iz rok. Trenutno tako poslovanje omogoča 122 bankomatov Abanke, prepoznate pa jih po znaku za brezstično poslovanje.

   

 • Obveščamo vas, da mednarodni kartični sistem VISA ukinja in postopoma izloča iz uporabe znamko »Electron«. Abanka je do zdaj izdajala debetno kartico Visa Electron in kreditno kartico Visa Electron. Kartici se bosta v prihodnje imenovali debetna kartica Visa oz. kreditna kartica Visa. Spreminja se zgolj njuno poimenovanje, vsebinsko pa se ne spreminjata. Z obema karticama boste lahko še naprej poslovali povsem enako kot do zdaj, in sicer na vseh prodajnih mestih z oznako Visa.

 • Plačilni promet med velikonočnimi prazniki

  Novice

  Zaradi praznikov 19. in 22. aprila 2019 (veliki petek, ki je praznik v nekaterih državah EU, in velikonočni ponedeljek) evropski in domači plačilni sistemi ne bodo poslovali. Mogoča bo le obdelava internih plačil v okviru banke.

  V petek, 19. aprila 2019, bodo v poslovalnicah banke mogoči le obdelava internih plačil v sklopu Abanke ter pologi in dvigi gotovine.

  V Abanki bomo tako od petka, 19. aprila 2019, do vključno ponedeljka, 22. aprila 2019, opravljali le interni plačilni promet, vse druge plačilne naloge pa bomo izvršili prvi naslednji delovni dan, to je v torek, 23. aprila 2019.

  Enaki roki veljajo tudi za čezmejna plačila in plačila v tretje države. Nalogi bodo lahko izvršeni z valuto 23. april 2019.

  Interni trajni nalogi, na primer prenosi na druge račune pri Abanki, prenosi na varčevanja pri Abanki z datumom valute v petek, 19. aprila, ali ponedeljek, 22. aprila 2019, bodo izvršeni istega dne. Trajni nalogi za prenos za odplačila kreditov pri Abanki pa se bodo izvrševali v petek, 19. aprila, in naslednjič šele 23. aprila 2019.

  Trajni nalogi na račune pri drugih bankah pa bodo izvršeni v torek, 23. aprila 2019.

  Plačilni promet bo tako v polnem obsegu spet na voljo v torek, 23. aprila 2019.

 • Novo v spletni in mobilni banki: Naročilo spremembe limita na debetnih karticah

  Novice

  Jutri, v torek, 16. 4. 2019, uvajamo novost v spletni in mobilni banki – spremembo dnevnega limita na debetnih karticah.

  Spremembe dnevnega limita na debetnih karticah v sklopu prednastavljenih vrednosti boste lahko uredili na kateremkoli kanalu želite, saj boste lahko po novem limit spremenili v mobilni banki Abamobi in tudi v spletni banki Abanet. Po posodobitvi mobilne aplikacije Abamobi boste do novega sklopa Naročila dostopali prek levega stranskega menija. V spletni banki Abanet lahko spremembo uredite v sklopu Naročila in tam v meniju najprej izberete Kartice in nato želeno debetno kartico.

  Za debetne kartice Visa boste lahko spremenili skupni dnevni limit porabe, ki vključuje dvig gotovine, spletna plačila in nakupe na fizičnih prodajnih mestih. Za debetne kartice BA Maestro boste lahko dnevni limit nastavili ločeno za dvig gotovine in spletna plačila, plačila na fizičnih prodajnih mestih pa boste lahko še naprej opravljali v sklopu stanja na osebnem računu.

  Sprememba dnevnih limitov bo vidna takoj, veljati pa bo začela v osmih urah.

  Uporabniki mobilne storitve Abasms Info paket boste o veljavnosti novega dnevnega limita na debetni kartici obveščeni tudi s SMS-obvestilom.

  Storitev je v času posebne ponudbe, do 30. 6. 2019, brezplačna za obe debetni kartici.

  Abanka d.d.

 • Nagradna igra Visa 2019

  Novice

  Plačujte s kartico Visa in z vsakim plačilom nad 40 EUR s kartico Visa sodelujete v žrebanju za eno od številnih denarnih nagrad v skupni vrednosti 24.000 EUR.

  Nagradna igra poteka od 6. maja do 30. junija 2019.

  V nagradni igri lahko sodelujete vsi polnoletni imetniki plačilnih kartic Visa, ki v času trajanja nagradne igre opravite vsaj en nakup nad 40 EUR na katerem koli fizičnem ali spletnem prodajnem mestu v Sloveniji ali tujini s plačilno kartico Visa (iz nagradne igre so izločene poslovne kartice Visa).

  Čaka vas 8 glavnih tedenskih nagrad v vrednosti 1000 EUR in 160 tedenskih nagrad v vrednosti 100 EUR.

  Več o nagradni igri: https://www.visaeurope.si/promocje/nagradni-igri.html

 • Nagradna igra Mastercard Maestro Disneyland Paris

  Novice

  Začnite živeti svojo pravljico. Začnite nekaj neprecenljivega.

  Začnite nekaj neprecenljivega in osvojite pravljični družinski vikend paket v parku Disneyland® Paris. Poleg glavne nagrade se lahko potegujete tudi za eno izmed 175 tedenskih denarnih nagrad v vrednosti 20 EUR. Vsi imetniki Abančnih plačilnih kartic Mastercard ali Maestro pa si s posameznimi plačili v vrednosti najmanj 20 EUR še povečate možnosti za osvojitev čarobnega družinskega vikenda ali tedenske nagrade.

  Sodelujete tako, da do 19. 6. 2019 odgovorite na nagradno vprašanje na spletnem mestu https://nagradna-igra-abanka.si

 • Sprememba splošnih pogojev za uporabo mobilne banke Abamobi zaradi prilagoditve podpore delovanju

  Novice

  Obveščamo vas, da bomo v Abanki po 14. 9. 2019 prilagodili podporo mobilni banki Abamobi, da bo ta po novem delovala le na napravah z operacijskim sistemom Android, različice 5.0 ali višje. Zaradi omenjene prilagoditve so spremenjeni tudi splošni pogoji za uporabo mobilne banke Abamobi, ki so vam na voljo na spletnem mestu Abanke in v vseh naših poslovalnicah. Za uporabnike naprav z operacijskim sistemom iOS sprememb ne bo.

  Mobilne banke Abamobi z verzijo operacijskega sistema Android, nižjo od 5.0, ne boste mogli več uporabljati na svoji napravi, zato vam svetujemo, da:

  • operacijski sistem na svoji napravi posodobite na ustrezno verzijo,
  • mobilno banko Abamobi namestite na drugo mobilno napravo z ustrezno verzijo operacijskega sistema.

  Za več informacij pokličite na brezplačno telefonsko številko Abafon 080 1 360 ali pošljite e-pošto na info@abanka.si.

  S prijaznimi pozdravi.

  Abanka d.d.

 • Novo: kartice Visa v mobilni denarnici Abadenarnica

  News

  V Abanki nenehno sledimo trendom in povečujemo uporabnost ter priročnost naših storitev. Z veseljem vas obveščamo, da lahko od danes, 3. junija 2019, naprej v mobilno denarnico Abadenarnica naložite tudi svoje plačilne kartice Visa!

  Uporabljali jih boste lahko na vseh plačilnih mestih, ki omogočajo brezstično plačevanje. Da boste lahko nemoteno uporabljali vse digitalizirane kartice, boste morali po posodobitvi aplikacije v Abadenarnico ponovno naložiti vse plačilne kartice, tudi Maestro in Mastercard.

  Tukaj si lahko ogledate video o uporabi Abadenarnice.

  Zdaj lahko z mobilno denarnico Abadenarnica plačujete z vsemi plačilnimi karticami Abanke!

 • Novo v mobilni banki Abamobi in spletni banki Abanet

  Novice

  Danes, 17. 7. 2019, smo objavili novi različici mobilne banke Abamobi in spletne banke Abanet, ki vključujeta dve pomembni novosti: Naročilo hitrega kredita in potrditev kontaktnih podatkov.

  Naročilo hitrega kredita

  Od zdaj boste lahko tudi v mobilni in spletni banki opravili informativni izračun in oddali vlogo za sklenitev hitrega kredita do vrednosti 15.000 EUR, ki jo po posodobitvi aplikacije Abamobi najdete v sklopu Naročila v levem stranskem meniju.

  Za hitri kredit lahko zaprosite zaposleni in upokojenci, ki prejemate redni mesečni priliv (plačo ali pokojnino) na osebni račun pri Abanki najmanj zadnjih 6 mesecev. Vašo vlogo bodo v izbrani poslovalnici obdelali in vas o statusu naročila obvestili na izbrani način.

  Potrditev kontaktnih podatkov

  V jesenskih mesecih načrtujemo posodobitev sistema za dostop in uporabo mobilne in spletne banke. Po posodobitvi sistema bo ključnega pomena, da bomo imeli vašo veljavno številko mobilnega telefona in pravilni elektronski naslov. Zato vas že zdaj v novi različici mobilne in spletne banke prosimo, da v pripravljenem postopku preverite in potrdite svoje kontaktne podatke.

  Postopek potrjevanja:

  • iz banke vam bomo na mobilno številko poslali SMS-sporočilo s potrditveno kodo, vi pa jo v nadaljevanju postopka vpišite v za to namenjeno polje,
  • na elektronski naslov vam bomo poslali elektronsko sporočilo, ki ga v svojem elektronskem poštnem predalu odprite in za tem kliknite na potrditveno povezavo.

  Želimo vam prijetno uporabo novosti v mobilni in spletni banki.

 • Jesenska bančna šola za študente

  Novice

  V septembru bomo v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani organizirali 3-dnevno intenzivno šolo bančništva.

  Na bančni šoli čakajo študente zanimive delavnice, srečanja z vodstvom Abanke in nagrade za najboljše udeležence. Šola bo potekala od 11. do 13. septembra 2019, v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani. Če vas zanima področje bančništva, ste študent ekonomije, računalništva in informatike ali matematike in fizike, lahko za prijavo pišete na jana.benedik@ef.uni-lj.si