Novice

 • Spoštovani,

  ker želimo poenostaviti vaše vsakodnevno poslovanje z debetnimi karticami, vas obveščamo, da se bodo od 17. 8. 2020 zneski dvigov na bankomatih, nakupov na POS-terminalih in nakupov po spletu, ki jih lahko v okviru razpoložljivega stanja na vašem transakcijskem računu opravite v enem dnevu, spremenili.

  Od 17. 8. 2020 lahko dnevne omejitve poslovanja z debetnimi karticami preprosto in brezplačno spremenite v spletni banki Abanet, mobilni banki Abamobi ali osebno v poslovalnici banke.

  Kako si spremenite dnevne omejitve poslovanja v mobilni banki Abamobi si lahko ogledate v videu.

  Če želite znižati dnevne omejitve svojega poslovanja, nas lahko pokličete tudi na telefonsko številko +386 1 4718 027 ali nam pišete na elektronski naslov info@abanka.si.

 • Plačujte s karticami Visa in z vsakim plačilom nad 20 EUR boste lahko sodelovali v žrebanju za eno izmed denarnih nagrad v vrednosti 1000 EUR. V nagradni igri lahko sodelujete vsi polnoletni imetniki plačilnih kartic Visa, ki boste med trajanjem nagradne igre opravili najmanj en nakup nad 20 EUR na kateremkoli fizičnem ali spletnem prodajnem mestu v Sloveniji ali tujini s plačilno kartico Visa ter se registrirali na spletni strani www.visaeurope.si. Nagradna igra poteka do 16. 8. 2020.
  Več informacij o nagradni igri in pogojih za sodelovanje najdete na https://www.visaeurope.si/campaign/nagradna_igra/pdf/pravila-in-pogoji.pdf.

 • Plačujte razbremenjeno in odložite plačilo

  Novice

  Izkoristite posebno ponudbo, ki smo jo pripravili za vse nove uporabnike Klasične kartica Visa, ki omogoča odlog plačila, kar pomeni, da sami izberete dan poravnave – 8., 18. ali 28. dan v mesecu.

  Posebna ponudba velja do  31. 7. 2020, več o kartici pa si preberite na povezavi: https://www.abanka.si/kartice/kartica-klasicna-visa#

 • V prihodnjih mesecih bomo posodobili način vstopa v mobilno banko Abamobi in spletno banko Abanet. Z novo različico sta predvideni nastavitev in uporaba 6-mestnega številčnega osebnega gesla namesto gesla sestavljenega iz malih in velikih črk, številk ali posebnih znakov.

  Mobilna banka Abamobi vam bo še naprej omogočala prijavo z osebno številko PIN, prstnim odtisom ali prepoznavo obraza, če to omogoča vaš telefon.

  Zaradi navedenih sprememb so spremenjeni splošni pogoji za mobilno banko Abamobi in spletno banko Abanet.

  Želimo vam prijetno uporabo mobilne in spletne banke.

  Vaša Abanka

 • Z veseljem vas obveščamo, da bodo od ponedeljka, 25. 5. 2020, vse odprte poslovalnice obratovale po običajnem delovnem času.

  Želimo vas spomniti, da lahko številne bančne storitve opravite tudi prek spletne ali mobilne banke oziroma uporabite bankomate.

  Vaša Abanka

 • Polog gotovine na brezstičnih bankomatih

  Novice

  Obveščamo vas, da smo nadgradili brezstične bankomate Abanke, ki vam odslej omogočajo tudi polog gotovine z brezstično BA Maestro in BA Maestro poslovno kartico. Gotovino lahko položite tudi z mobilno denarnico Abadenarnica.

  Želimo vam prijetno uporabo brezstičnih bankomatov Abanke.

 • Brezplačni dvigi gotovine in preverjanje stanja znotraj združene mreže bankomatov Abanke in Nove KBM

  Novice

  S 1. 4. 2020 lahko stranke Abanke z debetnimi karticami brezplačno dvigujete gotovino in preverjate stanje na svojih računih tudi na bankomatih Nove KBM.

  V skupni mreži bankomatov Abanke in Nove KBM je strankam tako po vsej Sloveniji na voljo kar 492 bankomatov, na katerih so omenjene storitve za stranke obeh bank brezplačne

  To je le prvi korak, s katerim v Abanki in Novi KBM uresničujemo načrt postopnega povezovanja, ki ima pozitivne učinke za stranke obeh bank.

  Novost je za stranke še posebej dragocena v trenutnih okoliščinah epidemije koronavirusa, saj si z dvigom gotovine na bankomatu prihranite pot v poslovalnico.

  Želimo vam varno poslovanje in veliko zdravja.

 • Nadgradnja spletne banke Abanet com

  Novice

  Obveščamo vas, da odslej lahko naročite storitev Abasms com in zamenjavo mobilnega žetona (mŽeton) kar v spletni banki, brez obiska poslovalnice.

  Storitvi lahko v spletni banki Abanet com naroči zakoniti zastopnik ali pooblaščena oseba podjetja, ki jo zakoniti zastopnik pri poslovnem skrbniku banke predhodno pooblasti za naročanje storitev v spletni banki.

 • V Abanki razmere, povezane z epidemijo koronavirusa, skrbno spremljamo. Zavedamo se, da spremenjene gospodarske razmere, ki so posledica epidemije, občutite tudi naše stranke. V tej povezavi je bil med drugim sprejet tudi Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), ki bo kreditojemalcem omogočil zaprositi za do 12-mesečni odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe (tako imenovani moratorij). Zakon sicer še ni stopil v veljavo, vendar se v Abanki nanj že intenzivno pripravljamo, zlasti z vidika priprave standardizirane vloge, s katero boste kreditojemalci lahko hitro in učinkovito zaprosili za že naveden moratorij.

  V kolikor se je kreditojemalec, zaradi spremenjenih razmer že znašel v finančnih težavah, pa nam lahko posreduje informativno vlogo za odlog plačila posojila že danes, torej pred uveljavitvijo Interventnega Zakona (ZIUOPOK).

  Vlogo, v kateri pojasnite predvsem vzroke in okoliščine za nastanek finančnih težav v zvezi z epidemijo koronavirsua, lahko kreditojemalec odda prek kontaktnega centra vsak delovnik med 8. in 17. uro na telefonski številki 080 13 60, prek elektronske pošte na naslovu info@abanka.si, v nujnem primeru pa lahko za oddajo vloge obišče tudi odprto poslovalnico.

  Pravnim osebam, zasebnikom in podjetnikom, pri katerih se je poslovanje zaradi spremenjenih razmer na trgu bistveno spremenilo, so prek telefona ali elektronske pošte na voljo njihovi skrbniki (https://www.abanka.si/poslovne-finance/).

  Vaša Abanka

 • Sprememba dnevnega limita za dvig gotovine z debetnimi karticami

  Novice

  V trenutnih razmerah sta spletna banka Abanet in mobilna banka Abamobi še dragocenejši kot običajno. Z njima lahko številne bančne opravke, ki ste jih sicer vajeni urejati v poslovalnici, uredite kar iz udobja svojega doma.

  Dnevni limit za debetno kartico BA Maestro in debetno kartico Visa lahko vsi uporabniki mobilne banke Abamobi in spletne banke Abanet spremenite kar v svoji mobilni ali spletni banki. To lahko uredite v zavihku Naročila.

  Za debetne kartice Visa lahko spremenite skupni dnevni limit porabe, ki vključuje dvig gotovine, spletna plačila in nakupe na fizičnih prodajnih mestih. Za debetne kartice BA Maestro lahko dnevni limit nastavite ločeno za dvige gotovine in spletna plačila, plačila na fizičnih prodajnih mestih pa opravljate znotraj stanja na osebnem računu.

  Sprememba dnevnih limitov bo vidna takoj, veljati pa bo začela v osmih urah. Uporabniki mobilne storitve Abasms Info paket boste o veljavnosti novega dnevnega limita na debetni kartici obveščeni tudi s SMS-obvestilom.