Novice

 • Skladno z Zakonom o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED) in regulativnimi tehničnimi standardi za močno avtentikacijo strank ter skupnimi in varnimi odprtimi standardi komunikacije (Direktiva (EU) 2015/2366 Evropskega parlamenta in Sveta o plačilnih storitvah – PSD2) bo Abanka do septembra 2019 tretjim ponudnikom plačilnih storitev in drugim bankam zagotovila nove storitve: informacije o računih, možnost odreditve plačil in potrditve razpoložljivega stanju na računu.

  Tehnične specifikacije, testni portal za testiranje programske opreme in aplikacij vseh obveznih API-jev za nove plačilne storitve: pridobitve informacij o računih, odreditve plačil in potrditve razpoložljivega stanju na računu, so vam na voljo na povezavi https://openbanking-test.bankart.si/abanka.

  Za vsa dodatna pojasnila in navodila lahko pošljete vprašanje na customer.support@bankart.si.

 • Na bankomat kar z mobilnim telefonom

  Novice

  Odslej lahko uporabniki mobilnih denarnic brezstične bankomate uporabljate kar s svojim mobilnim telefonom.

  Lani smo kot ena izmed prvih bank na slovenskem trgu uvedli brezstične bankomate. Na njih kartice ni treba vstaviti v režo, temveč jo lahko le prislonite na označeno mesto in opravite želeno storitev.

  Na brezstičnih bankomatih lahko vsi uporabniki mobilnih denarnic odslej izvedete dvig in vpogled v stanje brez uporabe fizičnih kartic Maestro ali Mastercard.

  Dodatna prednost brezstičnih bankomatov je še večja varnost, saj je onemogočen t. i. skimming podatkov, kajti kartice oziroma mobilnega telefona ni treba izpustiti iz rok. Trenutno tako poslovanje omogoča 122 bankomatov Abanke, prepoznate pa jih po znaku za brezstično poslovanje.

   

 • Obveščamo vas, da mednarodni kartični sistem VISA ukinja in postopoma izloča iz uporabe znamko »Electron«. Abanka je do zdaj izdajala debetno kartico Visa Electron in kreditno kartico Visa Electron. Kartici se bosta v prihodnje imenovali debetna kartica Visa oz. kreditna kartica Visa. Spreminja se zgolj njuno poimenovanje, vsebinsko pa se ne spreminjata. Z obema karticama boste lahko še naprej poslovali povsem enako kot do zdaj, in sicer na vseh prodajnih mestih z oznako Visa.