Obvestilo o začasni spremembi delovnega časa

Obveščamo vas, da so zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa vse odprte poslovalnice na voljo po prilagojenem delovnem času. Poslovalnice so vam na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro.

Ob sobotah poslujejo poslovalnice nekdanje Abanke, ki se nahajajo v nakupovalnih središčih (Hipermarket Mercator Šmartinska v Ljubljani, Citycenter v Celju, Tuš hipermarket v Celju in Mercator center v Novem mestu). Te poslovalnice so tudi ob sobotah na voljo po prilagojenem delovnem času, in sicer med 8.30 in 12. uro.

Obisk poslovalnic svetujemo le v nujnih primerih

Ker nam je zdravje naših strank in zaposlenih pomembno, obiske bančnih poslovalnic svetujemo le v nujnih primerih. Številne bančne opravke lahko prek mobilne banke Abamobi in spletne banke Abanet uredite kar iz udobja svojega doma. Prav tako lahko si lahko pot do banke in stanje v vrsti prihranite z obiskom naših bankomatov.

V spletni in mobilnih banki lahko med drugim:

 • Preverite stanje in promet na računih.

 • Plačate položnice.

 • Prenašate sredstva med računi.

 • Opravite plačila v tujino.

 • Sklenete depozit ali varčevanje.

 • Spremenite limit na debetnih karticah.

Na bankomatih pa lahko:

 • Preverite stanje na računu.

 • Dvignete in položite gotovino.

 • Plačate položnice.

Na dan izplačila pokojnin, je pred bančnimi poslovalnicami običajno gneča. Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer upokojencem svetujemo, da takrat ne obiščete poslovalnice, ampak raje:

 • denar dvignete na bankomatu. Upokojencem, ki imate bančno kartico, svetujemo, da namesto v poslovalnici, dvig opravite na bankomatu, saj se boste na tak način izognili nepotrebnim stikom.

 • prosite za pomoč pooblaščence na svojem računu, sorodnike ali prijatelje, ki jim zaupate. Ti lahko plačajo vaše položnice prek svojih digitalnih poti in naročijo potrebščine preko spletnih trgovin. Tako vam ni treba priti v bančno poslovalnico in se izognete tudi poslovanju z gotovino. Pooblaščene osebe lahko gotovino, ki jo potrebujete, dvignejo na bankomatih namesto vas.

 • v primeru vprašanj, pokličite v poslovalnico. Naši bančni strokovnjaki so vam dostopni tudi po telefonu ali elektronski pošti.

Če se obisku poslovalnice kljub različnim možnostim poslovanja na daljavo ne morete izogniti, prosimo, da spoštujete zaščitne ukrepe: v poslovalnici se lahko hkrati nahaja omejeno številko strank – število je zapisano ob vhodu v poslovalnico, pred poslovalnico in v njej je nošenje zaščitnih mask obvezno ob hkratnem spoštovanju varnostne razdalje, najmanj 2 metra, ob prihodu v poslovalnico in ob odhodu si razkužite roke, ves čas pa spoštujte tudi higieno kašlja in se ne rokujte.

Poskrbite za varnost vseh

V primeru, da imate v poslovalnici neodložljiv opravek, vas naprošamo, da ob obisku poslovalnice upoštevate varnostna navodila

Aktualne delovne čase poslovalnic lahko preverite tukaj

Za vse dodatne informacije in vprašanja smo vam na voljo tudi na T: 080 13 60 in na E: info@abanka.si.

Pomembno je, da SKUPAJ poskrbimo za lastno varnost in zdravje.