E-bilten

E-bilten Abanke, številka 31, december 2014

E-bilten, december 2014

Uvod

Spoštovane bralke, cenjeni bralci,

pred vami je nova in hkrati zadnja letošnja številka Abančnega elektronskega glasila za poslovne uporabnike, kjer izpostavljamo zakon, ki od januarja 2015 narekuje obvezno prejemanje računov v elektronski obliki za proračunske uporabnike. To bo za Slovenijo velik premik v elektronskem poslovanju in ga bomo vsi udeleženi, torej proračunski uporabniki, podjetja in banke, morali upoštevati že od 1. januarja 2015. V nadaljevanju si preberite, kako se lahko še pravočasno pripravite na poslovanje z e-računi.

Za tiste, ki iščete ustrezen vir financiranja za svojo odlično podjetniško idejo, bo prav gotovo dobrodošla informacija o posebnem viru financiranja v Abanki za mikro in mala podjetja, podjetnike in zasebnike. Koristne napotke o izračunu tanke kapitalizacije pa boste našli v prispevku Marje Podrižnik iz podjetja Taxgroup d.o.o.

V Abanki se bomo tudi v prihodnje prizadevali prilagajati bančne storitve vašim potrebam ter vzdrževati naše storitve na najvišji ravni, da bo vaše zadovoljstvo še naprej vodilo našega sodelovanja. Da smo pri tem na pravi poti, je s svojim ponovnim priznanjem STP Excellence Award za leto 2013 potrdila tudi nemška banka Deutsche Bank iz Frankfurta. Priznanje smo namreč prejeli za visoko kakovostno izvedbo mednarodnih plačil, ki omogoča najbolj avtomatizirano obdelavo plačilnih nalogov ter s tem cenejše in kakovostnejše poslovanje za naše stranke.

Naj vam ob koncu leta zaželimo le še vesele decembrske dni in poslovno uspešno leto 2015.

Matej Golob Matzele
izvršni direktor
Področje za poslovanje s pravnimi osebami

Z začetkom leta 2015 proračunski uporabniki med obveznimi prejemniki e-računov

Z začetkom leta 2015 proračunski uporabniki med obveznimi prejemniki e-računov

Zakon, ki nalaga proračunskim uporabnikom od januarja 2015 obvezno uporabo e-računov, bo vplival tudi na podjetja, ki poslujejo z njimi. Preverite, kako se lahko na to pripravite.

Z začetkom leta 2015 proračunski uporabniki med obveznimi prejemniki e-računov
Kako do finančnih sredstev za dobre projekte?

Kako do finančnih sredstev za dobre projekte?

Pripravljate nov projekt in vam za njegovo uresničitev primanjkuje finančnih sredstev? V Abanki podpiramo odlične podjetniške ideje. Oglejte si pogoje financiranja mikro in malih podjetij ter podjetnikov in zasebnikov po posebni ponudbi.

Kako do finančnih sredstev za dobre projekte?
Tanka kapitalizacija

Tanka kapitalizacija

Da bi lahko pravilno izračunali, kdaj se družba znajde v razmerah t. i. tanke kapitalizacije, je treba izračunati družbenikov kapital. Preverite, kako ga izračunate.

Tanka kapitalizacija
Posebna depozitna ponudbaTransakcijski računE-računMobilna banka Abamobi za zasebnike

Kolofon

Izdajatelj: Abanka Vipa d.d.

Uredništvo in postavitev: Oddelek za marketing, Abanka Vipa d.d.

december 2014